28.10.2010

Reindeerspotting - pako joulumaasta



Tänään sain sen viimein katsottua, dokumentin josta on paljon kohistu. Pitkästä aikaa elokuva, jonka jaksoin mielenkiinnolla katsoa alusta loppuun, järkyttyneenä ja pahoinvoivana. Jo ensimmäisen viiden minuutin jälkeen teki mieli käydä oksentamassa. Karua ja julmaa todellisuutta kaikille meille, jotka olemme onnellisesti saaneet kasvaa pumpulin ympäröivinä. Tämä on elokuva, jonka eteen tulen omat lapseni aikanaan istuttamaan. Kyllähän näitä "narkkeja" näkee ja heidän elämästään kuulee ja lukee juttuja, mutta kun se ensimmäisen kerran läväytetään silmien eteen sellaisena kun se on, se vain hätkähdyttää ja riipaisee. Elokuvan aiheuttamat reaktiot olisivat varmasti olleet kohdallani toisenlaiset jos tässä olisi näytetty kuusikymppisiä alkkiksia, niin se vaan menee, nuorissa näkee tämän maan tulevaisuuden, eikä se ole kaunis.

Tämä on elokuva jonka toivoisin jokaisen päättäjän joutuvan katsomaan. Heidän elokuvan aiheuttaman ahdistuksensa määrän voisi myös tavalla tai toisella mitata ja haastatella välittömästi elokuvan jälkeen. Tämän jälkeen tulokset voitaisiin julkaista suurimmissa lehdissä kiitos. Mikäli näin tapahtuu, lupaan minäkin seuraavan kerran tehdä suuren velvollisuuteni ja antaa ääneni sille, joka sen ansaitsee, ensimmäistä kertaa elämässäni.

Neuvolakorteille jälleen kansia



Pitkästä aikaa on jotain valmistunut (suunnitelmia ja pakkotehdä juttujahan olisi vaikka ja kuinka, mutta motivaatio on ollut hukassa jo tovin)

Kuvat olen painanut näihin kansiin käsin, rentouttavaa hommaa kerrassaan. Puodissa ovat myynnissä, vaikka pikkulikat itselleen olisivat nämäkin ottaneet.

7.10.2010

Villasukkia pienille varpaille.


Parhaillaan on menossa Villasukkakeräys TYKS:n keskolan hyväksi. Siihen olen muutamat pienet putkisukat ähertänyt, minä kun en kantapäätä osaa tehdä helpolla, enkä vaikeallakaan tavalla. Sain vielä työkaverinkin innostumaan asiasta, joten huomenna postitetaan pieni läjä pieniä sukkia pienille varpaille.

Kummityttö oli minulla tänään hoidossa, tuli siinä sivussa paistettua pitkästä aikaa pullaa!


Ja jostain syystä blogspot taas välttämättä haluaa kääntää kuvan kantilleen, mutta olkoonsa niin :)

Vuorovetten prinssi ja Avatar

Viimeisin leffa jonka kotisoffalta käsin katselin oli Avatar. Huikaisevan hienot lavasteet, rahaa on tähän elokuvaan käytetty ja se näytti todella hienolta, harmi kun en 3d versiota päässyt näkemään. Mutta se jutun juoni, ihan bläääääh. Hieno tarina, mutta surkeasti kerrottu, niin ennalta-arvattavaa, niin tylsää. Eipä tästä sitten juuri mitään muuta sanottavaa olekaan. Arvosanaksi 7½.

Vuorovetten prinssi, kirja johon en olisi tarttunut, ellei työkaveri olisi sitä minulle tyrkännyt matkaan. Paksu kirja, jossa pitkiä liirumlaarum pätkiä, mutta se tarina, se oli oikeastikin hyvä! Niin karmivaa ja hämyistä, että pakko oli jatkaa lukemista. Välillä kirjassa ammuttiin yli ja pahasti, mutta sekään ei loppupelissä häirinnyt. Jännitystä riitti aina viimeiseen lukuun asti, mutta loppuratkaisu itsessään ei ollut kovinkaan jännittävä, ehkä tämä kirja olis ollut parempi tiivistää parisataa sivua pienemmäksi. Mene ja tiedä, minä kuiteskin tykkäsin. Arvosanaksi 8+.