17.12.2010

Touhua riittää, kiire on suunnaton!

HeipäHei taasen. Vuosi alkaa lähestyä päätepistettään ja tässä blogissa ollaan pikkuhiljaa taasen heräydytty käsitöiden pariin. Välillä oli niin suuri käsityöähky, ettei juuri kiinnostanut mitään tehdä. Mutta tänään ollaan taas oltu aktiivisia osa-alueella jos toisella.

Lapsille tein joulukalenteriin rannekkeet joissa kulkunen heläjää. Ranneke on huopaa ja kiinnitys kam nepillä.



Sitten intouduin pitkästä aikaa ompelemaan nukenvaippoja. Muokkasin vaippaa edellisestä versiosta niin, etten laittanut jalansuihin kuminauhaa. On helpompi lasten itse pukea vauvoilleen vaippa näin. Ulkopinta pulia, sisäpinnalla coolmax johon ommeltu kiinni kerros hamppua imuksi, tarrat aplixia.



Tehtiin likkojen kanssa myös perinteinen joulusatsi pipareita valmistaikinasta ja täytyy sanoa, etteivät ole kovinkaan kummoisen makuisia. Mutta saatiinpas jouluista tuoksua tupaan!

14.12.2010

The Blind Side



The Blind Side (suom. Elämä pelissä) perustuu jenkkifutis tähti Michael Oherin elämään. Elokuva on alusta loppuun miltei täyden kympin suoritus. Leffan sisältö oli kaiken kattava: iloa, surua, toivoa ja onnea. Minun makuuni, arvosanaksi 10-. Mistä se miinus tuli? Tätä olisi voinut katsoa puolituntisen pidempään, eli muutamat kohtaukset jäivät hieman vajaiksi, niille olisi voinut tuoda vähän enemmän syvyyttä. Suosittelen!

13.12.2010

Joulutähti



Työpaikalla opin tekemään joulutähtiä paperista. Ajattelin että kankaisena ne olisi mukavempia. Tänään sitten testasin punaisella huovalla tähden tekoa. Tekeminen sujui yhtä mallikkaasti mitä paperista. Lisäsin vielä parit kulkuset ja nyt punainen tähti koristaa ulko-oveamme.

10.12.2010

Yhteistyössä: ystäviltä ystävälle

Ensimmäistä kertaa elämässäni toteutin käsityöprojektin yhteistyössä usean ystävän kanssa.
Ensimmäistä kertaa elämässäni neuloin tilkun tilkkutäkkiin.
Ensimmäistä kertaa elämässäni kasasin tilkkutäkin.

Yhteistyön ihana lopputulos: Tuulalle <3

3.12.2010

Näin sydämeeni joulun teen...

Joulukorttitehdas käynnisti ja lopetti toimintansa hyvissä ajoin. Idea tähän toteutukseen lähti Tiimarissa hengaillessa. Vastaan tuli tuollaisia paperisia lasinalusia ja johan alkoi ideoita tulla, tähän sitten päädyin



Sydämet on leikattu punaisesta huovasta. Yksinkertaisia tehdä ja mielestäni kuitenkin ihan tyylikkäitä. Kun vaan joku vielä jaksaisi taakse tekstit kehitellä niin pääsisi postitus vaiheeseen.